Fa Redőny

Vissza a természetes anyagokhoz, újra előtérben a fa redőny. Az új fa redőnyök külsőleg a régi, hangulatos fa redőnyöket idézik, viszont korszerűbb kivitelezésben készülnek.

alapanyaga:
többszörösen válogatott borovifenyő

felületkezelés:
gombamentesítő alapozás, Milesi Hydrocom vizes bázisú lazúrozással, UV sugárzásálló vizesbázisú színtelen fedőlakkozással vagy Cellax páccal, ill. Bondex festékkel történik.

szerkezet:
rozsdamentes acélkapcsokkal készül, melyek egymásba kapcsolódnak és csavarozás nélkül, lécenként tartják a fa redőnyt, így belülről nem látszanak csavarfejek.

tok:
csak belsőtokos kivitelben készül, német gyártmányú kiváló hőszigeteléssel kialakított tokkal.

a redőnylamellák keresztmetszete 41*15mm

lefutósín:
mérete kamra nélküli 28mm*28mm-es, alapárban fehér és barna színben választható

Az alumínium alkatrészeket 20% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk.

A fa redőny 25-75 %-os rés-léc arányának köszönhető egyedülálló fényszabályozó és szellőztető képessége van

Maximális szélessége 2,8m, a maximális legyártható felület: 8 nm

A redőnyök súlya:9-10 kg/nm

Működtetése kézi hevederes (22mm-es), kézi hajtóműves (kurblis) és motoros lehet Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetn Automatizálható pl. fényérzékelő, időkapcsoló funkcióval.

Fa redőny története:

Magyarországon jelentős hagyománya van a műanyag-, alumínium- és fa redőnyök alkalmazásának. Hazánkban 1867-ben Kondor Rezső Lakatosárú és Redőnygyára kezdte meg a redőnygyártást a Németországban tanultak alapján. Hamarosan újabb redőnydinasztia alakult: Korányi és Fröhlich acélredőny, fa redőny, vászonredőny napellenző-szerkezetek és lakatosárugyár.

A redőny, népies nevén roló, a lakóépületek hő- és hangszigetelését, esetenként vagyonvédelmét hivatott megoldani. Az elterjedt felhasználása a nyílászárók elé szerelt külső tokos, ráépített tokos vagy beépített tokos redőny, fix vagy kihajthatós lefutókkal. A redőny mozgatása, emelése földrajzi elhelyezés szerint változik. Franciaországban hajtókarral (kurblival), Németországban, Ausztriában, Magyarországon és Horvátországban hevederrel (gurtnival) emelik a legtöbb redőnyt. Az 1990-es évek után egyre több redőnyt csőmotorral működtetnek, ami lehetővé teszi a redőnyhasználat automatizálását. Az intelligens házak elképzelhetetlenek redőny nélkül.

Fa redőny színmintáink:

Fa redőny színminták

Fa redőny színminták

Fa redőny
faredony_kep1
Külső tokos Fa redőny